top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

+ 31 (0) 413 - 820 206

+ 32 (0) 78 - 486 509 

Maandag t/m donderdag van 09:00u tot 17:00u

Vrijdag van 09:00u tot 15:30u

 • Waarin onderscheid Endymed zich van soortgelijke RF apparaten?
  Endymed is een RF (radiofrequentie) apparaat dat wordt gebruikt voor huidverjonging en huidverstrakking. Het onderscheidt zich van soortgelijke RF apparaten door verschillende kenmerken: 3DEEP Technologie: Endymed maakt gebruik van de gepatenteerde 3DEEP technologie, waardoor de behandeling veiliger en effectiever is. Verschillende handstukken: Endymed heeft verschillende handstukken voor alle mogelijke indicaties. Zo is er een handstuk voor het gelaat, de ogen en het lichaam. Elk handstuk heeft een specifieke grootte en vorm om het gebied dat behandeld moet worden effectief te bereiken. Comfortabel: Endymed is een comfortabele behandeling omdat het apparaat de temperatuur van de huid continu meet en aanpast om oververhitting te voorkomen. Dit maakt het mogelijk om hogere energieniveaus te gebruiken zonder dat de patiënt ongemak ervaart. Resultaten: Patiënten kunnen al na één behandeling merkbare resultaten zien, en deze resultaten worden geleidelijk beter naarmate de behandeling vordert. Veilig: Endymed is een veilige behandeling voor alle huidtypen en kan op elk moment van het jaar worden uitgevoerd. Het heeft weinig tot geen hersteltijd, waardoor patiënten snel terug kunnen naar hun dagelijkse activiteiten.
 • Wat is EndyMed’s 3DEEP technologie?
  EndyMed's 3DEEP-technologie is een gepatenteerde technologie die gebruik maakt van radiofrequentie-energie (RF) om de huid te verjongen en te verstrakken. Het onderscheidt zich van andere RF-technologieën door de manier waarop de energie wordt afgegeven en verdeeld in de huid. De 3DEEP-technologie maakt gebruik van drie verschillende RF-frequentiegolven die in fasen op elkaar worden afgestemd en afgegeven door meerdere elektroden in het behandelingshandstuk. Door deze gepatenteerde technologie kan de RF-energie diep in de huid doordringen, waar het de collageenvezels in de huid verwarmt en activeert. Hierdoor worden de huidcellen gestimuleerd om nieuw collageen en elastine te produceren, wat leidt tot huidverstrakking en verjonging. De 3DEEP-technologie is ontworpen om de energie gelijkmatig te verdelen over drie verschillende lagen van de huid, waardoor de behandeling effectiever en veiliger is. Door de nauwkeurige afstemming van de energie en de constante temperatuurregeling tijdens de behandeling, kan de 3DEEP-technologie hogere energieniveaus gebruiken zonder ongemak of risico op schade aan de huid, waarbij koeling overbodig is. 3DEEP technologie is bovendien FDA goedgekeurd voor niet-invasieve rimpelvermindering. Kortom, EndyMed's 3DEEP-technologie is een geavanceerde en veilige manier om de huid te verjongen en te verstrakken door middel van radiofrequentie-energie.
 • Voor welke indicaties zet je EndyMed in?
  EndyMed wordt gebruikt voor verschillende huidindicaties voor zowel gezicht als lichaam zoals; huidverstrakking, huidverjonging, lichaamscontouring, acne (littekens), niet-chirurgische ooglift, cellulite, littekens & striae.
 • Wat is het verschil tussen EndyMed PURE en EndyMed PRO?
  Hoewel ze beiden gebruikmaken van de 3DEEP technologie, zijn er enkele verschillen tussen beide systemen. Endymed PRO beschikt over 6 verschillende handstukken - PURE heeft er 5, waarbij PURE niet beschikt over het Contour handstuk. PURE is geschikt voor schoonheidsspecialisten, PRO niet. De PURE is extra makkelijk in gebruik dankzij de voorgeprogrammeerde niveau's waar je uit kunt kiezen en je hebt de keuze om het apparaat met of zonder cart (het karretje) te gebruiken waardoor deze heel flexibel is. En tot slot de penetratiediepte: de Intensif naalden bij PRO gaat tot 5 mm en bij PURE tot 3.5 mm.
 • Mogen schoonheidsspecialisten behandelen met EndyMed?
  In de Benelux mogen schoonheidsspecialisten enkel behandelingen uitvoeren met EndyMed PURE. Het gebruik van de EndyMed PRO is beperkt tot medische professionals zoals artsen of verpleegkundigen.
 • Hoe werkt Radio Frequentie voor huidverstrakking?
  De RF golven verwarmen de diepere huidlagen tot een temperatuur tussen de 52 - 55 graden Celcius. Hierdoor geeft je lichaam heat shock proteins (HSP) af en deze eiwitten stimuleren de aanmaak van collageen- en elastinevezels. Gezien elastine en collageen zorgen voor verstrakking van de huid wordt huidverslapping en huidveroudering op deze manier tegen gegaan en verminderd. Endymed's RF technologie verwarmt de huid tot aan de onderste lagen van de dermis.
 • Wat zijn de voordelen van RF in tegenstelling tot HIFU (High Intensity Focussed Ultrasound)?
  Radiofrequentie (RF) en High-Intensity Focused Ultrasound (HIFU) zijn beide technologieën die worden gebruikt in medische en esthetische behandelingen. Hoewel ze verschillende werkingsmechanismen hebben, bieden ze elk bepaalde voordelen. Hier zijn enkele voordelen van RF met Endymed in vergelijking met HIFU: Endymed maakt gebruik van de unieke, gepatenteerde 3DEEP technologie - Multi Source Phased Control RF - waarbij 6 RF-generatoren tegelijkertijd worden gebruikt om meerdere elektrische velden van dezelfde fase te creëren, zodat ze elkaar afstoten en zo de energie dieper in de dermis en hypodermis duwen. Een ander voordeel is de lagere energiedichtheid waardoor koeling overbodig is. 3DEEP technologie is FDA goedgekeurd voor niet-invasieve rimpelvermindering. HIFU maakt gebruik van Focused Ultrasound. Endymed is voorzien van een aantal veiligheidsvoorzieningen, die HIFU niet biedt. - Contactsensor: RF wordt alleen uitgezonden als de elektroden volledig contact maken. - Bewegingssensor - RF wordt alleen uitgezonden als het handstuk in beweging is. - Realtime impedantiemeting. Endymed's behandeltijden zijn doorgaans kort: 25 minuten voor het volledige gelaat - zo'n 4-5 minuten per behandelgebied. HIFU behandelingen zijn zeer langdurig, vaak 60-90 minuten per praktijkbehandeling. Endymed biedt 6 verschillende handstukken op 1 apparaat - waarvan 4 handstukken voor Tightening & Contouring voor verschillende gezichts- en lichaamsdelen. En als aanvulling hierop 2 handstukken voor RF FSR en RF microneedling. HIFU gebruikt één omvangrijk handstuk en kan niet behandelen op het lichaam, enkel het gelaat. De liftende resultaten van Endymed zijn voor patiënten onmiddellijk zichtbaar in het gelaat, na de eerste behandeling. De verbetering van je huid gaat zelfs door na afloop van de 6 sessies. HIFU beweert zichtbare resultaten naar enkele maanden. De behandelingen van Endymed zijn nagenoeg pijnloos, hebben geen downtime en maken gebruik van volumetrische verwarming.
 • Vanaf welke leeftijd mag je een EndyMed behandeling ondergaan?
  Dit is afhankelijk van de indicatie, maar Endymed behandelingen worden geadviseerd vanaf 14 jaar met toestemming van de ouders/voogd.
 • Mag je een EndyMed behandeling ondergaan na een chirurgische ingreep in het gelaat?
  Ja, dat is veilig indien de huid volledig genezen is.
 • Mag je een EndyMed behandeling ondergaan als je botox/fillers hebt?
  Ja, dit is veilig indien er een maand tussen de behandelingen zit. Niet uitvoeren bij permanente fillers.
 • Mag je een EndyMed behandeling ondergaan als je zwanger bent of borstvoeding geeft?
  Nee, tijdens de zwangerschap of lactatie mag je geen Endymed behandeling ondergaan.
 • Wat zijn de contra-indicaties voor EndyMed?
  • Patiënten met geïmplanteerde pacemakers, hartritmestoornissen of andere ernstige hartafwijkingen / aandoeningen. • Gebruik van anticoagulantia (bloedverdunners), één week voor en één week na elke behandeling of elke vorm van medicatie die een invloed heeft op de huidconditie en eigenschappen (medisch of hormonaal), zoals Isotretinoin (Accutane) in de afgelopen 2 maanden. • Zwangerschap en lactatie. • Patiënten met verhoogde kans op stolsels in de bloedbaan. • Actieve of recente kanker • Verzwakt immuunsysteem door bijv. aandoeningen als HIV, of bij gebruik van immunosuppressive (medicatie. • Patiënten met een virale ziekte, zoals Herpes Simplex, in het te behandelen gebied mogen alleen behandeld worden na een profylaxe regime met Valaciclovir. • Huidafwijkingen als keloid, slechte / afwijkende wondgenezing , zeer droge en gevoelige huid. • Overige medische aandoeningen die worden aangedragen door de betreffende arts. Plaatselijke contraidicaties in het behandelgebied: • Kunstheup, operatie aan dijbeen of heup, of andere metalen implantaten, platen, schroeven of pinnen. • Patiënten met enige vorm van verdachte en afwijkende laesies in het behandelgebied zoals zweren, blaren, psoriasis, eczeem, huiduitslag, afwijkende moedervlekken, krablaesies. • Chirurgische ingreep in het behandelgebied binnen 3 maanden voor de behandeling zoals een ooglidcorrectie of facelift. • Skin resurfacing d.m.v. laser of diepe chemische peel binnen 3 maanden voorafgaand aan de behandeling, wanneer het gelaat behandeld gaat worden. • Botox®/collageen/ hyaluron/vet of andere toepassingen met injectables in het te behandelen gebied, binnen 1 maand voorafgaand aan de behandeling. • Behandelingen met IPL of Laser in het te behandelen gebied, binnen 1 maand voor de behandeling. • De huid in het behandelgebied met een tatoeage of permanente make-up mag niet behandeld worden. Specifieke contra-indicaties voor fractionele behandeling: •Patiënten met een autoimmuunziekte of diabetes. •Sterk zongebruinde huid, zonnebank of zelfbruindende lotions binnen 4 weken voorafgaand aan de behandeling. Deze lijsten met specifieke contra-indicaties zijn een aanvulling op de algemene contraindicaties. De behandelaar heeft echter de verantwoordelijkheid om te bepalen of de patiënt geschikt is voor de behandeling, gebaseerd op een analyse van de medische conditie en medische voorgeschiedenis van de betreffende patient.
 • Wat is de investering voor een Endymed behandeling?
  De behandelprijzen variëren per huidaandoening en kun je het beste opvragen bij de behandellocatie. De inkoopprijzen voor professionals variëren op basis van de wensen van de behandelaar. De behandelaar heeft zelf de keuze met welke apparaat en welke handstukken hij/zij wil starten. Neem hiervoor contact op met ons via info@endymed.nl.
 • Welke producten mogen na de behandeling worden aangebracht?
  Minerale producten, zoals het Finishing Touch Protocol van Colorescience. Fysische zonnebrandcrème Ben je benieuwd of een specifiek product veilig is voor gebruik na een behandeling? Neem contact met ons op via info@endymed.nl
 • Wat betekent 'heating depth'?
  Heathing Depth is de diepte waar de huid wordt verwarmd. Heating Depth is in 3 niveau's inzetbaar, afhankelijk van de diepte. De dieptes zijn vooraf geprogrammeerd om in te zetten tijdens behandelingen.
 • Welke handstukken zet je in om het gebied rondom de ogen te behandelen?
  De iFine is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van rimpels en een slappe huid op lastig te bereiken, kwetsbaar huidweefsel rond de ogen en de mond. De maximale diepte (heating depth) voor iFine is 1.5 mm.
 • Hoelang is de downtime per behandeling?
  De downtime na een behandeling is minimaal. Voor de Tightening & Contouring handstukken is de ergste roodheid en irritatie vaak na een dag voorbij. Bij FSR en Intensif is de downtime gemiddeld iets langer i.v.m. microablatie. De downtime kan echter per persoon verschillen, is afhankelijk van diverse factoren en is hierdoor niet exact te voorspellen.
 • Welke gebieden kun je met EndyMed behandelen?
  EndyMed kan op verschillende gebieden van het lichaam en het gezicht worden toegepast. Gezicht: EndyMed kan worden gebruikt voor het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verstevigen van de huid en het verbeteren van de algehele huidtextuur. Het kan ook helpen bij het verminderen van acne-littekens en het verbeteren van de teint. Hals en decolleté: EndyMed kan worden gebruikt voor het verstevigen en liften van de huid in het gebied van de hals en het decolleté. Armen: EndyMed kan worden gebruikt voor het verminderen van overtollige huid op de armen en het verbeteren van de algehele huidtextuur. Buik en taille: EndyMed kan worden gebruikt voor het verminderen van cellulitis en het verstevigen van de huid op de buik en taille. Benen: EndyMed kan worden gebruikt voor het verminderen van cellulitis en het verstevigen van de huid op de benen en dijen. Billen: EndyMed kan worden gebruikt voor het verstevigen van de huid op de billen en het verminderen van cellulitis.
 • Hoeveel behandelingen zijn gemiddeld nodig per gebied?
  We adviseren 4 tot 6 behandelingen per indicatie, met daarna 1 tot 2 keer per jaar om het maximale resultaat te behouden. Dit is echter afhankelijk van het behandelgebied en indicatie.
 • Welke handstukken worden ingezet bij welke indicaties?
  iFine: Periorbitale verstrakking en vermindering van rimpels. Vermindering van periorale rimpels. Small: Gezichtsverstrakking & Halsverstrakking Contour: Vermindering van cellulite. Lichaamsverstrakking en contouring. Omtrekvermindering. Mini-Shaper: V-shape (kaaklijn). Submentaal. Armen. Knieën. Decolleté. Shaper: Lichaamsverstrakking en sculpting. Contouring taille. Verstrakking buik, heupen, binnen- en buitenkant dijen. Intensif Microneedling: Vermindering diepe rimpels. Vermindering van acne- en traumalittekens. Huidlifts en -verstrakking. Vermindering van striae. Verbetering van huidtextuur. FSR: Huidvernieuwing en -verjonging. Rimpelvermindering. Huidverstrakking. Vermindering van acne- en traumalittekens. Verbetering van huidtextuur.
 • Kan ik het apparaat ook leasen?
  Dat kan. Omdat investeren niet altijd uitkomt bieden wij de mogelijkheid tot het leasen van onze behandelplatformen. Met onze lease-optie tilt u uw praktijk snel naar een hoger niveau. Onze accountmanagers leggen u graag uit hoe deze, eenvoudige manier van het kopen van een Endymed apparaat te realiseren is.
 • Is Endymed klinisch goedgekeurd?
  Endymed is klinsich gevalideerd. We investeren meer in klinisch onderzoek en validatie van onze producten en behandelingen, omdat we weten dat de sleutel tot ons succes voorkomt uit de enorme investeringen die we doen in het klinisch valideren van onze behandelingsresultaten. Bekijk alle klinische studies en validaties hier.
 • Wanneer kies je voor het FSR handstuk en wanneer voor het Intensif handstuk?
  Fractionele ablatie met diepe volumetrische verwarming maakt FSR de ultieme tool voor: - Huidvernieuwing - Verbetering van de huidtextuur - Hyperpigmentatie - Vermindering van poriën - Vermindering van rimpels en littekens op gelaat en lichaam Microneedling met het Intensif handstuk is de ultieme tool voor: - Actieve acne - Acne littekens - Striae - Diepe rimpels voor zowel lichaam als gelaat
 • Hoe diep gaat microneedling met het Intensif handstuk?
  Microneedling gaat tot een maximale diepte van 5mm.
 • Wat is het verschil tussen Intensif microneedling en andere microneedling behandelingen?
  De insteekmethode van de naalden is uniek. Intensif maakt gebruik van elektronisch gecontroleerde gemotoriseerde insteek: de naalden worden langzaam en soepel ingebracht zonder de epidermis te traumatiseren. Dit zijn hoogwaardige extra scherpe en vergulde naalden, die de epidermis en de DEV binnendringen zonder trauma voor de huid en geen het risico op hyper- of hypopigmentatie. Daarnaast geeft Intensif uitsluitend RF af zodra de naalden de vooraf ingestelde insteekdiepte bereiken. Hierdoor wordt het collageen twee-ledig gestimuleerd, door de warmte én door de microablatie, wat Intensif onderscheid van andere microneedling apparaten.
 • Mogen Belgische klanten Intensif aanschaffen?
  Ja, in België mogen cosmetisch artsen Endymed aanschaffen.
 • Is FSR of Microneedling een pijnlijke behandeling?
  Geheel pijnloos is het niet, maar dit is afhankelijk van de behandelkop en het te behandelen gebied. Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken voor de patiënt kan er plaatselijk een verdovende crème worden aangebracht, indien gewenst.
 • Hoelang kun je doen met de tips?
  De tips voor de FSR en Intensif kun je eenmalig gebruiken, in verband met hygiëne.
logo2_edited.png
bottom of page